Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: novembre, 2017

La fira de Santa Llucia

Imatge
La fira de santa Llucia es una fira de productes de nadal molt tipiques de les festes de nadal des del 1789 a la plaça de la catedral de Barcelona. Es celebra al voltand de la festivitat de Santa  Llucia, que es el 13 de desebre. Cada any de dues-centenes omplen pla a la plaça catedral, amb una amplia varietat de productes. La fira s´hi instal·la a final de novembre o principi de desembre -sempre abans del dia 13 .

EL BASQUET

Imatge
El nostre esport es el basquet. Es juga votant la pilota i canastar  a la sistella que esta feta de fusta, metall i corda. Es necessita 5 juegadors ha cada equip i es juegan en parquet.Es necessita una equipació i sabates comodes per saltar millor es necessari jugar amb una pilota gran que cavi adintra de la sistella. 1.- los jugadores de cada equipo serán 12 y solo habrá 5 en la pista. 2.- no hay límite de cambios. 3.- no se puede desplazar si no botas el balón se considera "pasos". 4.- una vez que agotas el regate (dejar de botar) no podras volver a botar Es necessari tenir un albitra i no es pot fer trampes. Des de encara el millor jugador de basquet ha sigut el michael Jordan.

La Prehistoria

Imatge
En la prehistoria es vivía construin casas amb pedres o amb palla. En la prehistoria van inventar el foc tambe eines per treballar i moltes coses mes. En la prehistoria es vestian de caçadors amb tela de cuir o de la pell del tigre. Tambe es molt antiga la prehistoria es difícil viure com havian viscut i no es utilitzaba el diner pero el van inventar tambe hi ha prehistoria de Europa, Asia, América i de África 

La Catalunya

Imatge
El president del Catalunya és  Carles Puigdemont: La Catalunya  situat a la  Mediterrània occidental.   La capital de la Catalunya es Barcelona. La Catalunya hi ha  7.508.106 d'habitants en 2015 En la Catalunya hi ha 41 comarques.

Pol nord i Pol sud

Imatge
El  pol Nord  és el punt de la superfície més al  nord  del  planeta   Terra  i, per tant, està situat a latitud 90° N. Estrictament aquesta és la definició del pol Nord geogràfic, la més utilitzada habitualment, però poden definir-se altres pols nords en funció de diferents conceptes geogràfics i geofísics: El  pol Sud , conegut també com a  pol Sud geogràfic  o  pol Sud terrestre , és un dels dos punts on l' eix de rotació terrestre  encreua la superfície. És el punt més austral de la superfície de la  Terra  i correspon al costat oposat del  pol Nord . Està situat al continent de l' Antàrtida , al lloc on es troba l' estació Amundsen-Scott , que es va establir el 1956 i ha estat permanentment habitada des d'aquell any. El pol Sud geogràfic no s'ha de confondre amb el  pol Sud magnètic .

Els animals

Imatge
El  tigre  ( Panthera tigris ) és un mamífer de la família dels  felins , dels quatre «grans felins» del gènere  Panthera . Els tigres són  depredadors   carnívors . [1]  El  tigre de Bengala  és la subespècie més comuna de tigre, constituint aproximadament el 80% de la població de tigres, es troba a  Bangladesh ,  Bhutan ,  Myanmar ,  Nepal  i l' Índia . És una espècie en  perill d'extinció ; a  Àsia  només queden uns 3.200 tigres en comparació amb els 100.000 que n'hi havia fa vint anys. [2] El lleó (Panthera leo) és un mamífer carnívor de la família dels félidos i una de les cinc espècies del gènere Panthera.   Els lleons salvatges viuen en poblacions cada vegada més disperses i fragmentades de l'Àfrica subsahariana (excepció de les regions selvàtiques de la costa de l'Atlàntic i la cuenca del Congo) i una petita zona del nord-oest de l'Índia (una població en perill crític al Parc   nacional del Bosc de Gir i voltants), havent desaparegut de la r

Pakistan

Imatge
A Pakistan hi  ha mes de 160  millons   d'abitants. En  el  Pakistan s' utiliza la  rupia`. El  president  de  pakistan  es  Nawaz Sharif. La bandera de Pakistan es de color blanc i verd te una estrella i una luna  La  roba   que  porta   pakistan es shalwar kameez

plats típics de Catalunya

Imatge
En catalunya hi ha moltes coses tipics de menjar, com pa amb tomàquet, escudella, paella i fideuà, calçotada, caragolada, embotit, sobrassada, botifarra, fuet, formatge de maó, mató, panallet, crema catalana, ensaimada i torró . Tambè us direm fe pa amb tomàquet , pa amb oli, pa sucat amb tomata o pa amb tomata és una típica recepta de la cuina catalana i balear, similar a la bruschetta italiana.  Ha estat considerat el plat insígnia de la cuina catalana. Consisteix en una llesca de pa sucat amb mig tomàquet madur i amanit amb oli d'oliva i sal. Tradicionalment, menjat amb una arengada a sobre, era un àpat de pagès. Es pot acompanyar amb botifarres, fuet, pernil, formatges, anxoves o un altre peix adobat, o verdures rostides a la graella com l'escalivada. Els plats que més ens agraden els creps i la paella  

La sortida al parc Cansolei

Imatge
El 10 de Octubre vam anar al parc de Cansolei . I vam anar 5é i 6é i va se molt  divertit. Vam anar a les 11: 59 i vam tornar a les 5:00.Alla vam estar tot el dia jugant i tambev vam dinar. El parc era un bosc hi havian tirulines i un lloc per escalar.VA SER MOLT DIVERTIT!!!!!

La Xina

Imatge
En la Xina hi ha 1300 milions d'habitant.   és el país més poblat del món. El plat menjar típic hi ha:  Ànec rostit de Pequín Nostre presitent és Ji Jingping: el té 64 anys, En la Xina hi ha molt monedes: Hi ha molts tipus d'habitatges a la Xina: L'edificis més important de la Xina hi ha:  Plaça de Tiananmen La  Gran muralla:

Els animals

Imatge
El tigre es salvatge i viu a la selva i es carnivor. La pell del tigre es molt suao i es utilitza per fer bolsos i roba. Els tigres són mamífers els tigres poden viure 20 o 26 anys i també hi ha tigres blancs i viuen a la selva. Els Osos polars viuen a Antartida i la seva pell es molt suau i són blancs i són molt bonics. Poden viure asta 30 anys.

La ràdio

Imatge
A la caixa d'aprenentatge de la ràdio hem après a fer un programa de ràdio. On hem treballat un guió i hem buscat la música. El passat dilluns vam anar a l'Institut Eugeni d'Ors a gravar el nostre programa de ràdio. Preparamos en l'aula del micro, quan nosaltres callem posen la música. Despr és de música parlem nosaltres. Quan acabem entra l'altre equip. Quan l'altre equip està gravant, hem de callar i no fer soroll.  

Les coses històriques de Barcelona

Imatge
La sagrada familia es un lloc que esta en badalona es un lloc molt important el projecte per portar el metro a la Sagrada Família va sorgir el 1953. Quan l'Ajuntament de Barcelona va acordar la creació d'una nova línia de metro, batejada inicialment com Transversal Alt i després com Línia II.1 El traçat projectat discorria entre Horta i Collblanc, passant per Congrés, Hospital de Sant Pau, Sagrada Família, Sants i Badal.2 per motius econòmics, la nova línia es va construir per trams. El primer, entre Sagrera (actualment La Sagrera) i Vilapiscina (actualment Vilapicina) es va inaugurar el 1959. El 1963 van començar les obres en l'altre extrem de la línia, entre Sant Ramon (actualment Collblanc) i Diagonal-Passeig de Gràcia (actualment Diagonal ), i el 1964 el règim franquista va aprovar la construcció del tram Diagonal-Sagrera, que incloïa l'estació de Sagrada Familia. Laberint d'hort és un jardí històric situat al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. É

El futbol

Imatge
Las  reglas del fútbol , también conocidas como las  reglas de juego  a nivel de la  FIFA , son las  reglas  que rigen el  fútbol  en todo el mundo. Fuera de juego ,  offside ,  fuera de lugar  o  posición adelantada  es una  regla  del  fútbol  de carácter estratégico con intención de ordenar el juego. El  fútbol  es un  deporte  de equipo jugado entre dos conjuntos de 11 jugadores cada uno y 4 o 6 árbitros (1 en cancha, 2 en cada banda y 1 al costado de cada arco De los 11 jugadores hay delanteros tres medio campista son tres, defensa cuatro i  un portero . Los dos mejores equipos del mundo son el Real Madrid i el Barça. Los torneos mas importante son la Champions i la copa del rey i tambe el copa de Sudamerica i de la Super copa d'europa.