plats típics de Catalunya

En catalunya hi ha moltes coses tipics de menjar, com pa amb tomàquet, escudella, paella i fideuà, calçotada, caragolada, embotit, sobrassada, botifarra, fuet, formatge de maó, mató, panallet, crema catalana, ensaimada i torró.

Tambè us direm fepa amb tomàquet, pa amb oli, pa sucat amb tomata o pa amb tomata és una típica recepta de la cuina catalana i balear, similar a la bruschetta italiana.

 Ha estat considerat el plat insígnia de la cuina catalana. Consisteix en una llesca de pa sucat amb mig tomàquet madur i amanit amb oli d'oliva i sal. Tradicionalment, menjat amb una arengada a sobre, era un àpat de pagès. Es pot acompanyar amb botifarres, fuet, pernil, formatges, anxoves o un altre peix adobat, o verdures rostides a la graella com l'escalivada.

Resultado de imagen de pa amb tomaquet

Els plats que més ens agraden els creps i la paella

Resultado de imagen de paella con marisco Resultado de imagen de crepes


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS ANIMALS

ESPORTS

Egipcis