COTXES

La història de l'automòbil es remunta a l'any 1769 amb la creació de vehicles propulsats amb màquina de vapor capaços de transportar passatgers.[1] L'any 1806 es construeixen els primers cotxes propulsats amb motor de combustió interna que cremaven gas i no va ser fins al 1885 quan es perfeccionen els motors que utilitzaven gasolina o gasoil com a combustible. Els cotxes propulsats amb energia elèctrica van aparèixer cap al segle XX.





Els primers cotxes es creu que es van fabricar a la Xina a final del segle XVII, i l'energia que els propulsava era la resultant del vapor. Tot i això se sap que el primer cotxe de vapor va ser presentat l'any 1769 per l'escriptor i inventor francès Nicholas-Joseph Cugnot. La seva funció principal era de portar canons. Era un tricicle amb un pes de 4.500 kg aproximadament.









El motor és un dels elements fonamentals necessaris per al funcionament de l'automòbil. Transforma energia no-mecànica - generalment química o elèctrica - en energia mecànica, genera un treball capaç de posar en moviment l'automòbil. Les seves prestacions generalment es mesuren en termes de potència (cavalls de vaporquilowatts) i de parell (Newtons-metre).

ELS COTXES QUE MÉS M'AGRADEN







Imatge relacionada



Imatge relacionada
Aquest és el cotxe més ràpid del món. Té 1500 cavalls i pot arribar a 420 km/h. En 2 segons pot arribar a posar-se a 100 km/h.


Imatge relacionada

Resultat d'imatges de los coche BUGATI BEIRON

El cotxe més car del món pot arribar 4.470.000 euros.

Koenigsegg CCXR Trevita

El segon cotxe més car del món pot arribar a 4.100.000 euros.
Lamborghini Veneno


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPORTS

ELS ANIMALS

Nines reborn