L'ESPORT

El esport que he triat es el basquet.
  1. La pilota pot ser llançada en qualsevol direcció amb una o amb dues mans.
  2. La pilota pot ser colpejada en qualsevol direcció amb una o amb dues mans.
  3. Un jugador no pot córrer amb la pilota: el jugador ha de llançar-la des del lloc que l'agafi.
  4. No es pot cuir la pilota amb dues mans i tornar-la a botar.
  5. No es permet carregar amb el múscul, agafar, empènyer, colpejar o fer entrebancar un oponent. La primera infracció d'aquesta norma per qualsevol persona comptarà com una falta, i la segona el desqualificarà fins que s'aconsegueixi la següent cistella o, si hi ha una evident intenció de causar una lesió, fins a la fi del partit. No es permetrà la substitució de l'infractor.
  6. Es considerarà falta colpejar la pilota amb el puny, segons les violacions de les regles 3 i 4, i el descrit en la regla 5.
  7. Els punts s'aconseguiran quan la pilota sigui llançada o colpejat des de la pista, caigui dintre la cistella i es quedi allí (sense caure), sempre que els oponents no toquin la cistella. Si la pilota es queda sobre la vora i un contrari mou la cistella, comptarà com un punt.
  8. Quan la pilota surti fora del camp serà llançada dins del camp i jugada per la primera persona que la toqui. En cas de dubte, l'àrbitre llançarà la pilota en línia recta cap al camp. La persona que treu disposa de cinc segons. Si triga més, la pilota passa a l'altre equip. Si algun equip insisteix a perdre temps, l'àrbitre xiularà falta per aquest equip.
  9. L'àrbitre auxiliar sancionarà als jugadors i anotarà les faltes i, a més, avisarà a més a l'àrbitre principal quan un equip cometi tres faltes consecutives. Tindrà el poder per a desqualificar als jugadors conforme a la regla 5.
  10. L'àrbitre principal jutjarà la pilota i decidirà quan està en joc, dintre del camp o fora, a qui pertany, i controlarà el temps. Decidirà quan s'aconsegueix un punt, durà el marcador i qualsevol altra tasca pròpia d'un àrbitre.
  11. El temps serà de dues meitats de 15 minuts amb un descans de 5 minuts entre ambdues. (Depèn de la categoria)
  12. L'equip que aconsegueixi més punts serà el vencedor.
Nombre màxim de jugadors5

Quin torneig es mes important:es la copa del rei.

Resultat d'imatges de fotos de basquet






Resultat d'imatges de fotos de basquet







El joc de pilota mesoamericà ("tlachtli" en nàhuatl; "pok-a-pok" en maia i "taladzi" en zapoteca[1]) és possiblement l'origen del bàsquet. Es jugava en un pati en forma de "l" que tenia a ambdós costats parets amb grades,[2] amb una cistella al centre, que era un anell de fusta o de pedra col·locat verticalment. L'objectiu del joc consistia a passar la pilota, de goma i làtex, que extreien d'arbres[3] per l'anella.[4] La pilota feia 12 centímetres de diàmetre.
El nombre de jugadors per equip variava: segons uns gravats trobats, es jugava amb dos, quatre o sis integrants.



El meu esport que he triat es el futbol:


El fútbol se juega según un conjunto de reglas, conocidas como Reglas de Juego. El partido se juega usando un único balón redondo (el balón de fútbol Dos equipos de once jugadores compiten para conseguir que el balón entre en la portería del otro equipo, consiguiendo así un gol. El equipo que ha marcado más goles al final del partido es el ganador, y si marcan el mismo número de goles se considera un empate.





El futbol (o fútbol no normatiu)[1] (de l'anglès football, "pilota de peu")[2] és un esport d'equip jugat entre dos equips d'onze jugadors amb una pilota esfèrica. El juguen més de 250 milions de persones a més de 200 països, convertint-lo en l'esport més popular del món.[3][4][5] Es juga en un camp rectangular de gespa o gespa artificial, amb una porteria a cada un dels costats del camp. L'objectiu del joc és introduir la pilota a dins de la porteria contrària (marcar un gol), impulsant-la amb el peu o qualsevol altra part del cos excepte les mans. Un dels onze jugadors de cada equip, que rep el nom de porter, és l'únic que pot tocar la pilota amb les mans.



El torneig mes important es la copa del rei,la lliga,






Resultat d'imatges de fotos de futbolistas famosos










Resultat d'imatges de fotos de futbolistas neymar



















Resultat d'imatges de fotos de futbolistas ronaldo






















Resultat d'imatges de fotos de neymar balon de oro








El esport que he triat es el korfbal.

El corfbol o korfbal és un esport d'equip jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d'una cistella de color groc.

Membres de l'equip8 jugadors: 4 dones i 4 homes



Resultat d'imatges de  korfbal






El meu segon esport es la hípica:





L'hípica o societat hípica és on es practica l'hipisme. L'hipisme (del grec ἵππος, cavall) és un conjunt d'esportseqüestres, on el cavall i el genet són protagonistes principals. Inclou diverses disciplines força diferenciades, que poden variar segons les fonts. La major part inclou la doma clàssica, la doma vaquera, els enganxalls, l'equitació western, el horseball, el salt d'obstacles, el trec i el volteig, mentre que d'altres poden incloure les curses o el polo. Des dels Jocs Olímpics de París el 1900 l'hípica forma part del programa olímpic, disputant-se des de 1912 els tres mateixos concursos: el de doma clàssica, el de salts d'obstacles i el complet.





Es juga amb cavalls.


Les persones que tu vulgis

Hi ha tornejos 

 






Resultat d'imatges de torneig informacio hipica











Resultat d'imatges de torneig informacio hipica





















































































































































































Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPORTS

ELS ANIMALS

Nines reborn