ELS PLANETES

Resultado de imagen de quants planetes hi ha

hi ha 9 planetes



Resultado de imagen de quants planetes hi ha

ordena així

 Imagen relacionada


Resultado de imagen de quin planetes mes gran

mes gran es júpiter

Resultado de imagen de planetes mercuri

I mes petit son mercuri

no es pot viure a  altres planetes
No hi ha vida


Mercuri: És el segon planeta més dens.


Sabem moltes coses del sistema solar, però n'hi ha moltes que ens sorprendrien i que no sabem. Són les següents:
1. Si el Sol hipotèticament s'apagués, no ens n'adonaríem fins que passessin 8 minuts.
2. La muntanya més alta del sistema solar, és el Mont Olimp, un volcà de Mart que té 27 km, tres vegades més que l'Everest.
3. Si poguéssim viatjar amb avió per l'espai tardaríem 16 dies per anar a la Lluna, per anar a Mart uns 10 anys i per anar al Sol uns 19 anys.
4. Tots els noms amb català dels planetes excepte el de la Terra corresponen a divinitats de la mitologia grega o romana.
5. A Mercuri, en un mateix dia pot arribar a 420° C i a -185° C, per tant, la temperatura pot variar en un dia 600° C en un dia.
6. Contràriament al que es podria pensar, la terra està més a prop del sol a l'hivern que a l'estiu, a l'hemisferi nord i en l'hemisferi sud passa el contrari.
7.La gran taca vermella de Júpiter és un immens huracà que s'ha mantingut per almenys 3 segles i que podria englobar 2 cops per terra. Segueixen sent un misteri el seu origen, el color, la mida i la seva persistència.
8. A simple vista, com a molt, es poden arribar a veure "només" unes 6.000 estrelles.
9. Venus és l'únic planeta del sistema solar en el qual el dia dura més que l'any. Això es deu al fet que la seva rotació triga 243 dies (terrestres) i la seva translació només 224.7 dies.
10. Cada segon el Sol transforma 4.500.000 tones de matèria en Energia, tot i així té prou combustible per a uns 5.000 milions d'any





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPORTS

ELS ANIMALS

Nines reborn